• Šiella .no
  • Category Kandidater

Ánne-Hedvig brenner for at samiske barn som vokser opp i Tromsø saker skal få vokse opp med samisk språk, kultur og tradisjoner. Da må vi jobbe for at det blir flere barnehageplasser til samiske barn i Tromsø. Vi må motivere og oppfordre flere unge til å ta barnehagelærer og lærerutdanning, for å kunne styrke og bevare samisk språk og kultur.

Ánne-Hedvig Salmi Nordsletta heter hun og er 25 år. Hun kommer fra Karasjok men bor nå i Nordens Paris ~ Tromsø.
Ánne-Hedvig er nettopp ferdig med bachelorgrad i sykepleie, og starter å jobbe som sykepleier ganske snart. For tiden så driver hun ikke med så veldig mye,siden hun nylig ble ferdig å studere.
Hun gleder seg veldig til valget 2017, og er veldig spent på hvem som kommer inn til Sametinget i høst og håper at det flere unge som blir valgt inn.

Ánne-Hedvig brenner for at samiske barn som vokser opp i Tromsø saker skal få vokse opp med samisk språk, kultur og tradisjoner. Da må vi jobbe for at det blir flere barnehageplasser til samiske barn i Tromsø. Vi må motivere og oppfordre flere unge til å ta barnehagelærer og lærerutdanning, for å kunne styrke og bevare samisk språk og kultur. I tillegg har hun et stort engasjement for at samiske pasienter skal få et likeverdig helsetilbud på samisk i helsevesenet. Det må fokuseres mer på språk- og kulturforståelse i alle helseutdanninger.
Når denne engasjerte nyutdannet sykepleieren har fritid interesserer hun seg for å drive med duojii.

Ei spent ung jente som gleder seg over valget, og vi er glade for å ha henne med på laget