Siella stiller til valg til Sametinget i seks valgkretser. Under «Valg 2017/ Válga 2017» i menyen kan du velge din valgkrest og lese om toppkandidatene for Siella i din valgkrets, samt kan du finne valglistene Siella stiller til valg med i din valgkrets. 

Vår Presidentkandidat Vibeke Larsen

«I vår tid trenger vi noen som er klar på at vi må beskytte samiske forhold, våre næringer og kultur. Vi må rett og slett ha fundamentale samiske rettigheter i bunn»
-Vibeke Larsen om stiftelsen av partiet Šiella

Først ut er vår president og presidentkandidat Vibeke Larsen. 46 år fra Áravuopmi/Vassdal. Deler livet med LeGubb, 4 barn, hund, katt og flere stasjonsvogner. Lettflirt og engasjert. Lyttende og uredd. Men mest av alt er hun medmennesket Vibeke med stort hjerte for vårt samiske samfunn.

Lang erfaring i samepolitikken, 12 år, – mindre erfaring i å stifte nytt parti.
Hun stiftet Siella sammen med Marie Therese Nordsletta Aslaksen og Heidi Persdatter Greiner Haaker fordi det er behov for et samisk sosialdemokratisk alternativ i samepolitikken. Et sosialdemokratisk parti som er helt og holdent av og for samer.

Hun har mange hjertesaker men det er ikke å underslå at denne dama er opptatt av at Sametinget får nok midler til kultur-, språk- og rettighetsarbeidet, som er en absolutt nødvendighet om vi som folk skal utvikle vårt språk, vår kultur og samfunnsliv.

Vi i Šiella er så stolte og glade over å ha denne dama som presidentkandidat.

 

Sametingsrådets satsninger i 2018-budsjettet

0 comments

Sametingsrådets politiske regnskap

0 comments

Tall fra skolevalget viser 8,8 oppslutning for Šiella

0 comments

Vibeke Larsen – Presidentkandidat Šiella

1 comment

Marie Therese Nordsletta Aslaksen – Toppkandidat Ávjovári valgkrets

0 comments

Heidi Persdatter Greiner Haaker – Toppkandidat Sør-Norge Valgkrets

0 comments

Tore Forsberg – Toppkandidat Nordre valgkrets

Tore er 1.kandidaten for Nordre valgkrets. Han er 57 år,gift og har fire barn. Tidligere fisker. Tore har tatt fiskeri utdanningen i Tromsø og lærerutdanningen i Alta. Tore har mange hjertesaker og et sterkt engasjement. Noe som står høyt oppe på lista hans er blant annet at:Alle samiske barn skal […]

0 comments

Anne-Berit Påve Kristiansen – Toppkandidat Gáisi Valgkrets

0 comments

Hartvik Hansen – Toppkandidat Østre Valgkrets

Utmarkshøsting,samisk språk,samiske rettigheter og sjøsamenes rettigheter må  sikres ved bl.a Smidt-utvalgets forslag. Generelt må samene få en sterkere selvbestemmelse Vi feirer helgen med å presentere Østre’s 1.Kandidat Hartvik Andreas Hansen. Hartvik er 67 år og bor i Fanasgieddi(Båteng). Han er kanskje bedre kjent som en av dem som var med […]

0 comments

Ellen Henriksdatter Buljo – 2. kandidat Ávjovári valgkrets

2.Kandidaten til Ávjovári er ei sprudlende og blid Kautokeino dame, med navn Ellen Henriksdatter Buljo. Ellen er 38-år og mamma til to gutter. Hun er reineier og i 2006 ble hun utdannet sykepleier.  Når denne to barns mammaen har fritid liker hun å være aktiv med barna,drive med håndarbeid,hund og […]

0 comments